Kinesisk lærdom

Kinesisk lærdom

SalsaBlog

Kinesisk lærdom er, at vise salsa-eleverne hvad de ikke skal gøre. Kinesisk lærdom er at undervise i hvilke trin der ikke er salsatrin. For meget kinesisk lærdom gør salsatimer kedelige.
Hvad er kinesisk lærdom?
Der går en gammel historie om, at i Kina lærer børnene i skolen ikke at 2+2 = 4, men at 3 + 2 ikke giver 4. At undervise i, hvordan noget ikke er kan kaldes kinesisk lærdom. Udtrykket er formentligt fremkommet af, at Kina ligger på den anden side af jorden, og alt derfor er omvendt og vender på hovedet dernede.
Undgå for meget kinesisk lærdom i salsa-undervisningen
Når en dygtig instruktør har undervist danseeleverne i en ny sekvens vil han ofte gerne forfine sekvensen hos eleverne. Han beder eleverne om, at danse sekvensen, og opdager at nogle af eleverne laver små fejltrin som der kan forbedres på.
Herpå begynder instruktøren, at vise hvordan man ikke skal gøre. Når instruktøren viser hvordan man ikke gør, er det ofte med en lidt komisk mine til de fejlagtige trin. De elever som netop har begået disse fejl føler måske lidt, at der gøres lidt nar af dem. Det meste af tiden i en salsa-lektion bør instruktøren anvende til at instruere i hvordan man danser, og ikke i det omvendte: hvordan man ikke danser.
Lektioner bliver kedelige af kinesisk lærdom
For meget kinesisk lærdom gør salsa-lektioner kedelige, lange og tunge. Salsa-elever vil danse. De gider ikke stå og blive irettesat i hvordan de ikke skal gøre og ofte er det åbentlyst hvordan man ikke skal gøre og dermed unødvendig at vise hvordan man ikke skal gøre.
Nærværende er kinesisk lærdom
Ovenstående blog er jo så i sig selv et enestående eksempel på kinesisk lærdom, fordi den jo beskriver hvordan en instruktør ikke skal gøre.
MVH Carsten Thrane, www.newmoves.dk
 
9/6-2016